Drugsvoorlichting in het onderwijs

Renee is een veelgevraagd gastspreker over drank, drugs en verslaving. Aan bod komen drugs als GHB, wiet, lachgas, alcohol, coke en XTC. Aan de hand van tips en feiten maakt ze dit onderwerp bespreekbaar en voorziet ze de luisteraars van kennis om hun eigen afweging te kunnen maken en op de hoogte te zijn van de gevaren. Ook vertelt ze haar inspirerende verhaal over hoe ze haar leven op radicale wijze weer op de rit kreeg door voor te lezen uit haar boek De parttime-junkie.

Spreker over verslaving, zingeving en een inspirerend levensverhaal

Verslaving is een universeel thema. Drugs als XTC, speed, GHB zijn sterk vertegenwoordigd in ons land en ook daarbuiten. De dialoog over de normalisering van drugsgebruik moet (vaker) worden gevoerd. Want maarliefst 1 op de 5 mensen raakt op de een of andere wijze verslaafd in zijn leven en wat betreft GHB is deze drug nog verslavender dan heroïne. Dit zijn harde lessen geweest voor Renee. Bijzonder is dat zij de eerste ex-verslaafde is die een autobiografisch boek schreef over haar voormalige GHB-verslaving en lezingen en workshops geeft. Hier komt uiteraard de nodige psychologie bij kijken en daarnaast schijnt Renee als ervaringsdeskundige en spreker een interessant licht op praktische zingeving en hoe je je leven inricht naar jouw wensen.

Lezingen op Lowlands, in België en bij Pauw en Witteman

In het afgelopen jaar sprak Renee over communicatieve, maatschappelijke en verslavingsgerelateerde thema’s op Lowlands, in België op radio, tv en een maatschappelijk event in Beerse (ook wel liquid city genoemd), op middelbare scholen,  bij overheidsinstanties en in het bedrijfsleven. Ze was onder meer te zien bij Spuiten en Slikken, De Wandeling, Pauw en Witteman, Doe Even Normaal, Ik kom bij je slapen, Café Corsari en Jonge Schrijversavond Amsterdam. Ze geeft bovendien schrijfcursussen en ging een periode in Berlijn wonen om aan haar 3e boek te werken

FAQ items aan het laden...
Neem vrijblijvend contact op
Bestel de parttime junkie
Neem vrijblijvend contact op
Bestel de parttime junkie