Van deze supermethode word je blij!

Laat je inspireren door deze mooiste zin van het jaar en de beelden en verhalen die deze zin oproept.

Ik zou mijn moeder nog wel eens in die dikke Velsense vissersneus van haar willen knijpen, een neus die van geen ophouden wist, in tegenstelling tot mijn moeders nieren, die het begaven onder de druk van alle medicijnen – nu ja, niet echt knijpen, want een beetje zoon die knijpt zijn moeder niet, die eert het wijf dat moeder heet, maar die dikke kokkerd van een gok van haar, dus, tussen mijn wijs- en middelvinger en duim pakken, zoals ik vroeger vaak deed, om te plagen, als een soortement van liefkneuzing, dat zou ik graag nog eens een keertje doen.’
Uit: Shanghai Massage (2011) van L.H. Wiener. Door het literaire weblog Tzum uitgeroepen tot ‘de mooiste literaire zin van het jaar’.

 1. Schrijf nu mee met onze supermethode! Wat ga je doen? Aan de hand van deze zin ga je vrij associëren en schrijf je álles op wat er in je opkomt.
  Heb je weleens van het woord liefkneuzing gehoord? Waar doet dat je aan denken? Hoe plaagde jij je moeder vroeger? Welke herinneringen komen er naar boven? Welke gevoelens komen er omhoog? Geef je zintuigen de vrije loop!
 2. Nu gaan we pareltjes duiken. Met welke associatie of zin die je hebt opgeschreven wil je verder? Bedenk een scène en schrijf die in zinnen die je zo lang maakt als je wilt met een weelde aan bijvoeglijk naamwoorden en beschrijvingen. Zet de eierwekker op 30 minuten.
 3. Haal je pen van papier en haal adem : )
  Lees de scène na en schrap alle bijvoeglijk naamwoorden die er niet toe doen, die het verhaal vertragen of die te “beoordelend” zijn en geen ruimte overlaten aan de fantasie van de lezer (geweldig, kwaadaardig, et cetera).Je hebt nu alle “ruis” verwijderd, wat overblijft is een krachtig verhaal of scène waarin je uiteraard nog kunt gaan schaven. Veel plezier!

Mijn hoofd weet vaak niets van wat mijn hand schrijft.’
Wittgenstein

About the author : admin

2 Comments

 1. admin 7 februari 2020 at 18:29

  Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id ending.

 2. admin 7 februari 2020 at 18:32

  Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula.

Comments are closed.

Subscribe to newsletter

Insider offers & flash sales in your inbox every week.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Latest videos

Join our mailing list today

Insider offers & flash sales in your inbox every week.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus dolor sit amet, consectetur adipiscing elit sed porttitor lectus.